Web Analytics Made Easy - Statcounter

حجت الاسلام محسن غرویان استاد و مدرس حوزه علمیه درباره سه کلید واژه سیاست رضوی، رحمت محمدی و صلح حسنی که رئیس جمهور در سخنرانی خود در هیات دولت به آن اشاره کردند، با بیان اینکه اسلام از ریشه «سلم» به معنای صلح است و مسلمان یعنی کسی که اهل سلم، صلح و آرامش است، گفت: طبیعت انسان با صلح و همزیستی و آرامش بیشتر سازگاری دارد تا جنگ کشتار و از بین بردن و درگیری، هیچ کسی را در کره زمین پیدا نمی‌کنید که طبع و فطرتش از جنگیدن کشتن و از بین بردن هم‌نوع خودش یا حتی حیوانات باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بنابراین اصل فطری و عقلایی هم این است که زندگی مسالمت‌آمیز روی کره زمین داشته باشیم و جنگیدن بر خلاف فطرت و طبیعت است. در فقه ما هم بر اساس روایات و آیات قرآن مانند «ادخلوا فی السلم کافه»، تاکید شده است که هم در سلم، صلح و آرامش داخل بشوید و واژه «کافه» به معنی جمیعا هست که تاکید بر همه دارد که همه انسان‌ها، ملل، ادیان و فرقه‌های مختلف دینی و مذهبی را دعوت کرده که در کنار هم زندگی کنند.

وی اضافه کرد: پیامبر هم فرمود «لکم دینکم ولی الدین»، به مشرکین گفت شما دین خودتان را دارید و من دین خودم را، تا مادامی که دو انسان با افکار مختلف ضرری به یکدیگر نمی‌زنند و هر کس به عقیده خودش زندگی‌اش را می‌کند ما نباید وارد درگیری و جنگ بشویم و صلح و صمیمیت را به هم بزنیم.

غرویان با اشاره اینکه هرگاه مساله صلح حسنی مطرح می‌شود، بحث استقامت و شهادت حسینی در مقابل آن قرار داده می‌شود، درباره اینکه چگونه می‌توان این دو را در شرایط تحریمی امروز با هم داشت، گفت: وقتی امام حسین (ع) در مقابل عمر سعد و یزید و عبیدالله قرار گرفت، گفت به من اجازه بدهید به مدینه بروم و زندگی خودم را داشته باشم؛ یعنی امام حسین طالب و شروع کننده جنگ نبوده است و وقتی در مقابل دشمن قرار گرفت گفت بگذارید من برگردم به شهر خودم مدینه و شما هم زندگیتان را بکنید. آنها اجازه ندادند و امام حسین را وادار به جنگ و مبارزه کردند.

وی افزود: بنابراین این برداشت غلط است که بگوییم راه امام حسین جنگ‌طلبی بود، راه دیگری در مقابل امام حسین وجود نداشت و دشمن تنها گزینه جنگیدن را، تحمیل کرد.

این مدرس حوزه با اشاره به اینکه ما دین را برای زندگی می‌خواهیم و دین برای جنگیدن و کشت و کشتار نیامده است، گفت: اصل اولیه این است که تا جایی که راه صلح، گفت‌وگو،  مذاکره، مناظره، بحث علمی و فکری وجود دارد باید این راه‌ها را برویم.

وی یادآور شد: آمریکا با خروج از برجام واقعاً مفتضح شده است چون خیلی از کشورهای دنیا آمریکا را توبیخ کردند که چرا قرارداد بستید و بعد از آن خارج شده‌اید، بنابراین بحث بر سر این نیست که ما در برابر آمریکا ذلیل شویم بلکه آمریکا یا کشورهای ابرقدرت را با منطق در گفت‌وگو، مناظره در پیش دنیا خوار و ذلیل می‌کنیم.

وی تصریح کرد: چرا از این راه نرویم و همیشه بخواهیم با جنگ بگوییم شما را ذلیل کرده‌ایم آن ذلتی واقعا پایدار و ارزشمند است که با منطق گفت‌وگو و استدلال و برهان حقوقی و روشن باشد که همه دنیا حق را به ما بدهند.

این استاد حوزه بیان‌کرد: ما کشوری هستیم که می‌خواهیم از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح آمیز از جمله تولید برق، پزشکی و غیره استفاده کنیم این حرف را می‌توانیم در دنیا مطرح کنیم و بگوییم چرا ما نباید از این انرژی استفاده کنیم در همه دنیا وجدان‌های بیدار هستند که آن را قبول می‌کنند.

وی تاکید کرد: معنای مذاکره و گفت‌وگو با آمریکا و اروپا یا هر کشوری این نیست که ذلت را بپذیریم بلکه ما عزت فکری و آقایی منطق خودمان را می‌توانیم به اثبات برسانیم و این  بر برخورد فیزیکی، جنگ و کشور را دائماً در حالت تنش و جنگ نگه داشتن مقدم است.

میرزایی: اگر برجام برای ما بد بود آمریکا از آن خارج نمی شد

جلال میرزایی نیز درباره سخنان رئیس‌جمهور در هیأت دولت مبنی بر این‌که در «زمینه برجام اقدام ملت ایران و دیپلماسی ایران و صلح حسنی و سیاست رضوی و رحمت محمدی چقدر می‌تواند، تأثیرگذار باشد و این را به خوبی لمس کردیم که چگونه زندگی مردم به سمت بهبود در حال حرکت بود و به همین دلیل بود که رژیم صهیونیستی، عربستان و تندروهای آمریکا نتوانستند آن را تحمل کنند»، گفت: تخصص لازم را در تاریخ اسلام ندارم که بخواهم در این حوزه ورود کنم اما به عنوان کسی که دانش آموخته علم سیاست هستم، نظرم این است که برجام برای ما محاسن زیادی داشت.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: برجام یکی از دستاوردهای دولت روحانی است که به وقتش مزایایی برای ما داشت و اگر امروز دچار مشکل شده است، به خاطر ما نیست به دلیل وجود طرفین غیر متعهد است.

این عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: به خاطر داشته باشید اگر برجام برای ما بد بود که آمریکایی‌ها از آن خارج نمی‌شدند این ما بودیم که باید از آن خارج می‌شدیم.

وی در پاسخ به سوالی دیگر مبنی بر این که رئیس‌جمهور تاکید کرد بهتر است ما خودمان در صلح با دنیا نگه داریم که سخت‌تر از شرایط جنگ است، بیان کرد: صحبت‌های آقای رئیس جمهور ناظر بر این بود که ایران هیچ‌گاه به کشوری تجاوز نکرده است بلکه برعکس به آن یک جنگ تحمیلی وارد شد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: علیرغم صحبت‌های روحانی در افکار عمومی یک چهره جنگ‌طلبانه از ایران نشان داده شده که چهره جمهوری اسلامی را مخدوش کرده است که ما باید برای رفع آن تلاش کنیم.

وی تاکید کرد: رفع این ابهام و اصلاح چهره ایران به خودمان باز میگردد باید تلاش کنیم تا به این مهم برسیم.

27219

کد خبر 1314662

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: محسن غرویان مذاکره مذاکرات ایالات متحده آمریکا ایالات متحده آمریکا باشگاه پرسپولیس عراق باشگاه استقلال سینمای ایران بازیگران سینما و تلویزیون ایران سوریه استان لرستان دلار ترکیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۹۲۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش معاون پارلمانی رییس جمهور به بودجه والیبال ودرخواست کاپیتان

به گزارش خبرنگار مهر، تمرین تیم ملی والیبال با حضور لژیونرها پیش از اعزام به لیگ ملت‌های والیبال برگزار شد.

سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رییس جمهور که امروز مهمان تمرین ملی پوشان والیبال بود در جمع خبرنگاران اظهار داشت: توفیقی بود که بتوانم در آخرین تمرین تیم ملی والیبال حضور پیدا کنم و یک خدا قوت به ملی پوشان بگویم. تیم ملی ایران باید در یک نبرد دشوار شرکت کند تا بتواند سهمیه المپیک پاریس را به دست بیاورد. این ملی پوشان قطعا در کنار تمرینات شان به روحیه هم نیاز دارند که امیدوارم این اتفاق هم با تشویق و دعای خیر مردم رخ بدهد تا شاهد سربلندی تیم ملی در رقابت های پیش رو باشیم.

وی افزود: هفته های آینده روزهای سختی برای والیبال ایران خواهد بود ولی امیدواریم این تیم مانند گذشته سربلند باشد. والیبال ایران در چه در سطح اسیا و چه در سطح جهانی جایگاه خوبی دارد و باید کمک کنیم تا این شرایط را حفظ کنیم. ظاهرا از ۱۲ بازی که تیم قرار است انجام دهد باید ۹ بازی را برنده شویم تا بتوانیم سهمیه المپیک را کسب کنیم. برای تیم آرزوی موفقیت دارم و امیدوارم با دست پر از این رویداد برگردند.

معاون پارلمانی رییس جمهور در ادامه در واکنش به بودجه کم فدراسیون والیبال در مقایسه با برخی رشته‌های المپیکی توضیح داد: یکی از اولویت‌های دولت توجه به ورزش است. نمایندگان مجلس هم به این عرصه نگاه مثبتی و حمایتگری دارند. در تلاش هستیم تا بتوانیم قدم خوبی برای تقویت ورزش و امکانات ورزشی برداریم. در سال جاری هم بودجه خوبی برای ورزش و به ویژه‌ رشته‌های تیمی مانند والیبال در نظر گرفتیم. البته این انتظار وجود دارد در کنار دولت سایر دستگاه‌ها نیز کمک کنند تا بتوانیم شاهد درخشش دائمی ورزش در عرصه های بین المللی باشیم.

حسینی در پاسخ به این پرسش که چرا به فدراسیون کشتی ۲۴۰ میلیارد، هندبال ۷۰ میلیارد و به والیبال ۲۰ میلیارد بودجه اختصاص داده شده است؛ گفت: در رابطه با بودجه اختصاص داده شده به فدراسیونها تاکید ما این است که نگاه عادلانه باشد مخصوصا در رشته‌های تیمی این مورد باید بیشتر مورد تاکید قرار بگیرد. در این باره حتما با مسوولان صحبت خواهم کرد.

وی در پایان در مورد گلایه میلاد عبادی پور کاپیتان تیم ملی والیبال نسبت به پروازهای در نظر گرفته شده برای ملی پوشان جهت اعزام به رقابت های لیگ ملت ها عنوان کرد: دلیل اینکه امروز در جمع ملی پوشان حاضر شدم همین موارد بود تا بتوانم از نزدیک صحبت آنها، گلایه و مطالباتشان را بشنوم. یکی از صحبت هایی که امروز در این دیدار مطرح شد همین بحث پرواز تیم به مسابقات بود که گلایه درستی هم بود چون پرواز طولانی است و باعث خستگی ملی پوشان می شود. خوشبختانه رییس فدراسیون حمایت می کند و دولت هم در کنار تیم ملی است.

کد خبر 6099322

دیگر خبرها

  • اسلامی: ایران از برجام خارج نشده است/ سند راهبردی بیست ساله هسته‌ای را در دستورکار قراردادیم/ گروسی: باید شرایط را جهت بازگشت به برجام تسهیل کنیم
  • فیلم| آمریکا از برجام خارج شده است و به تعهدات خود عمل نکرده است
  • واکنش معاون پارلمانی رییس جمهور به بودجه والیبال ودرخواست کاپیتان
  • زلنسکی: پرچم اوکراین بر شانه خداوند است!
  • واکنش کاخ سفید به «گشتاپو» خواندن دولت بایدن از سوی ترامپ
  • آنچه دربارۀ دیکتاتوری گفتم جدی نبود- ترامپ
  • واکنش حاجی‌میرزایی به اظهارات صحرایی درباره سند 2030: از خدا پروا کنید!
  • سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
  • ترامپ، دولت بایدن را با گشتاپو مقایسه کرد
  • حرف‌های جنجالی رابرت دنیرو درباره بازگشت ترامپ به قدرت