Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی امام جمعه موقت مشهد با بیان این‌که عاشورا به ما آموخت که جامعه‌ای که ظلم در آن حاکم است جای زندگی کردن نیست، گفت: در چنین جامعه‌ای مجموعه انسانیت یعنی عقل، اراده و مسئولیت از مردم سلب می‌شود.

حجت‌الاسلام و المسلمین محمدباقر فرزانه در مراسم شام غریبان عاشورای حسینی، در حرم مطهر رضوی، اظهار کرد: ملت ایران در تاریخ زندگی خود از همه ملت‌ها بیشتر به اسلام کمک کرده و در این راه سرمایه‌گذاری کرده، زحمت کشیده و زجر دیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین گامی هم ملت ایران که برای اسلام برداشتند دادن خون صدها شهید برای پیروزی انقلاب اسلامی و تشکیل این نظام مقدس بود. شواهد تاریخی نشان می‌دهد که این حال فقط شامل حال مردم ایران است.

وی ادامه داد: با این حال سئوال اینجاست که ملت ایران این خصوصیات برجسته را از کجا کسب کرده؟ چراکه این خصوصیات بدون شک دارای منبع و منشأ است. در پاسخ باید گفت ملت ایران مردمی مسلمان و شیعه، دارای فرهنگ غنی، متکی به عقل و عملکرد تاریخ، ملتی متحد و منسجم و به هم پیوسته، دشمن‌شناس، راه‌شناس، هدف‌شناس، موقعیت‌شناس و تأثیرناپذیر از فتنه خناسان است.

فرزانه تصریح کرد: همچنین ملت ایران ملتی الگوشده برای سایر ملل و دارای مبنای جدید برای تحول در جهان و آزادی از سلطه استکبار با سلاح ایمان و مقاومت است. ایران اسلامی ملتی است فداکار و امتحان داده برای حفظ دین، عزت و وطن است؛ چراکه از غدیر الهام گرفته و ملتی ولایتمدار است که در برابر کفر، شرک و استکبار جهانی ایستاده است و این خصوصیات شش‌گانه در تاریخ هیچ ملتی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه اما منبع و آبشخور این خصوصیات کجاست؟، خاطرنشان کرد: بدون هیچ گزافه‌گویی و تعاریف باید بگویم منبع این خصوصیات برجسته در یک کلمه عاشوراست و ما از عاشورا استفاده کردیم و در طول صدها سال به این ویژگی‌های بی‌بدیل مزین شدیم. ما از عاشورا آموختیم در میدان نبرد حق و باطل همه -از کوچک و بزرگ، زن و مرد، پیر و جوان، امام و رعیت- در یک صف قرار گیرند و در صورت لزوم همه چیز خود را فدای دین کنند.

امام جمعه موقت مشهد گفت: این همان درسی است که از عاشورا گرفته‌ایم. همانطور که امام حسین(ع) با همه آنچه داشت به کربلا آمد. هم فرزندان خردسال خود را آورد، هم زینب(س) و رقیه را آورد و هم حضرت ابوالفضل(ع) و علی‌اکبر و عبدالله نوجوان را آورد. ما این درس را از عاشورا گرفته‌ایم. اگر در جنگ هشت ساله ایثار کردیم، اگر در سایر میادین فداکاری می‌کنیم آن را از عاشورا آموخته‌ایم.

وی افزود: ما از عاشورا آموخته‌ایم که نباید به خواسته دشمن پاسخ مثبت داد؛ چراکه دشمن به کمتر از محو دین بسنده نمی‌کند. همانطور که امام حسین(ع) در روز عاشورا فرمود که  هیچ چیز از آنچه دشمن بخواهد به آن نخواهم داد تا در خون خود غلتان شوم. ملت ما نیز در این ۴۰ سال پاسخ مثبت به خواسته دشمن نداده و این درسی است که از عاشورا گرفته‌ایم.

فرزانه با اشاره به اینکه عاشورا به ما آموخت نباید دست ذلت به سمت دشمن دراز کرد، بلکه باید در مقابل آن ایستادگی کرد، بیان کرد: امام حسین(ع) در روز عاشورا نه تسلیم شد و نه از دشمن فرار کرد، بلکه در مقابل دشمن ایستاد، لذا  اگر عاشورا را نداشتیم به اینجا نمی‌رسیدیم. عاشورا به ما آموخت که جامعه‌ای که محکوم به ظلم است و ظلم در آن حاکم است جای مناسبی برای زندگی انسان نیست؛ چراکه در چنین جامعه‌ای سه چیز از مردم سلب می‌شود و آن مجموعه انسانیت یعنی عقل، اراده و مسئولیتش است. در جامعه‌ای که ظلم حاکم باشد، اجازه تفکر و تصمیم‌گیری به ملت داده نخواهد شد و خود حاکمان ظالم به جای ملت فکر کرده و تصمیم‌گیری می‌کنند.

وی بیان کرد: امام حسین(ع) به ما فرموده است که جامعه‌ای که در آن ظلم حاکم است جای زندگی کردن نیست؛ چراکه در این جامعه ذلت است و ذلت برای انسان قابل قبول نیست.  امام حسین(ع) به ما آموخت حیات مع‌الظالمین جای زندگی کردن نیست و  اگر حسین را نداشتیم چنین چیزی نداشتیم.

امام جمعه موقت مشهد با اشاره به شعار معروف امام حسین(ع) که فرمودند «هیهات من الذله»، عنوان کرد: ملت ایران ذلت تسلیم شدن و بردگی را نپذیرفت و امروز هم نمی‌پذیرد و این درس را عاشورا به ما آموخت. عاشورا به ما آموخت که دشمن با هر قدرت و توانی که دارد شکست‌پذیر است و باقی‌ماندنی نبوده و نابودشدنی است.

وی اضافه کرد: امام حسین(ع) در وداع آخر خود به اهل حرم فرمود که آماده گرفتاری‌های سنگین باشید، اما بدانید خداوند شما را حمایت می‌کند و به زودی شما را نجات خواهد داد. در آن لحظه که صدای خوشحالی و هلهله دشمن از پیروزی بلند شده این سخنان را امام می‌گوید که دشمن به زودی ناامید و خوار خواهد شد. هیچ جای تاریخ اسلام کلمه‌ای که نشان ناامیدی در برابر دشمن باشد توسط معصومین بیان نشده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری محرم ۱۴۰۰ محرم امام جمعه موقت مشهد عاشورا شام غریبان عاشورا به ما آموخت جای زندگی کردن جامعه ای امام حسین ع ملت ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۸۵۹۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان لرستان؛طبیعت سرسبز لرستان آغوش پر سخاوت خود را به روی ساکنان همیشگی گشوده و طنین کوچ ایل به عنوان زمزمه‌ای از شور و پویایی زندگی عشایر میان کوه و دشت پیچیده است.
جامعه ی عشایری لرستان هر ساله با آغاز بهار، فصل جدید از زندگی خود را با کوچ به سمت مناطق ییلاقی آغاز می‌کنند تا سبزه زار‌های پهناور این سرزمین علاوه بر اینکه سکونتگاهی پرجلوه و منحصر به فرد برای این خانوار‌ها باشد چراگاهی غنی نیز برای دام‌ها و احشام آنان باشد.
جامعه عشایری لرستان با تمام سختی‌ها و دوری از زندگی مدرن امروزی، اما سهم قابل توجهی از تولیدات و چرخه تولید را در این استان ایفا می‌کند و حدود ت را می‌گذرانند.
 مدیر کل امور عشایر لرستان گفت:یک میلیون و ۵۰۰ هزار دام در لرستان وجود دارد که ۲۵ درصد از مواد پروتینی لرستان را تشکیل می‌دهند.
 هوشنگ نور محمدی افزود: عشایر لرستان سالانه ۱۲ هزار تن گوشت قرمر، ۲۹ هزار تن فراورده‌های لبنی، یک هزار تن پشم،۱۵۰ تن عسل و ۱۷ تن روغن حیوانی تولید می کنند.
در استان لرستان ۱۴ هزار خانوار عشایری وجود دارد که ۱۱ هزار و ۲۰۰ خانوار آن کوچرو هستند.
۹۰۰ کیلومتر از مساحت کل کشور محل تردد ۹۶ ایل از عشایر کوچرو است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی



دیگر خبرها

  • عفاف و حجاب موضوع اجتماعی و فرهنگی است
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت
  • با ۲۱ میلیون نفر بی سواد دمکراسی حاکم می شود؟
  • روایت خبرنگار صداوسیمای لرستان از کوچ عشایر
  • جامعه ما با شبیخون فرهنگی دشمن روبروست/پاسدار و نگهبان مساجد، علما و طلاب هستند
  • توجه به عفاف و حجاب ارزش نهادن به کرامت زن است
  • عیادت از جورج شکور؛ خالقِ سه گانهِ حماسه های ماندگار …
  • دشمن با ترویج بی حجابی قصد ضربه زدن به اسلام را دارد
  • لیست جامعه اسلامی مهندسین برای دور دوم انتخابات مجلس اعلام شد
  • علم‌الهدی : اگر امام صادق(ع) در امور سیاسی مداخله نمی‌کرد، به او ظلم نمی‌شد/ امامت سیاسی دشمن دارد